Välkommen till andra aktiviteter för barn och föräldrar:
Föräldramöte
Föräldramöten hålls i aug-sep och här möts alla föräldrar och pedagoger till samtal om mål, innehåll och värdegrund.

Det dagliga mötet
Fritidshemmet prioriterar den dagliga kontakten med vårdnadshavare vid hämtning av barn. Då ges ett bra tillfälle i vardagen att utbyta några ord om trivsel och aktiviteter.

Whiteboard tavlan
Ta för vana att titta på infotavlan i hallen i Församlingsgården, där kan ni läsa om aktiviteter och annan viktig information. Passa på att fylla upp med kläder, hälsa på ditt barn och intressera dig för barnens aktiviteter.

Utvecklingssamtal
En gång per termin bjuder vi in till ett samtal där barnets/elevens trivsel, utveckling och lärande diskuteras.

Föräldraenkät:
Strax innan verksamheten ska utvärderas lämnas en föräldraenkät ut. I den har alla chansen att komma med synpunkter och klagomål. Resultatet brukar redovisas öppet på föräldramötet till hösten.

Familjedag med tema
Vi brukar bjuda in till en familjesöndag i trädgården vid Församlingsgården där vi hyllar någon kulturpersonlighet, kanske Pippi Långstrump, Emil eller Alfons Åberg. Tillsammans med hela församlingen inbjuds familjerna till höstens familjedag. Barnen brukar presentera en teater, några sånger och lite pyssel eller annat. Hela trädgården brukar fyllas av utklädda barn och vuxna.

Lucia
Lucia firar vi oftast i Församlingsgården med barnens luciatåg, glögg och fika tillsammans med alla familjer, släkt och vänner. Då uppmanas ni föräldrar att bidra med lussebullar till fikat. Det skriver vi om i månadsbrevet.

Fixarkväll
På hösten eller i samband med fritidshemmensdag träffas familjer och pedagoger vissa läsår för att göra fint i barnens utemiljö på gården. Arbetsuppgifterna är varierande, målningsarbeten, plantering eller städning och trädgårdsarbete.

Sommarfest
En kväll i juni inbjuds till sommarfest med avslutning i Runtuna kyrka. Då ges tillfälle till mingel i trädgården med andra familjer med barn. Vi brukar grilla och ordna en efterrättsbuffé tillsammans innan barnens lekar drar i gång.

Övrigt

OBS! När vi har aktiviteter utanför den vardagliga verksamheten har vi märkt att det är bäst att klarlägga från början vem som har ansvaret för barnen:
Så fort ni föräldrar är här ansvarar ni för era barn. Det är en säkerhetsfråga och det är bäst att bestämma detta från början.