Välkommen till den lilla förskolan på landet!

Rönö församling bedriver sedan 2008 en förskola med utomhuspedagogik i äppelträdgården invid Runtuna kyrka ett par mil utanför Nyköping. Förskolan ligger i en bygd som domineras av skogar, ängar och åkermark.

Förskolan I Vått & Torrt vill erbjuda en utmanande, rolig, innehållsrik och trygg miljö för dig och ditt barn. På vår förskola ska barnen mötas av engagerade pedagoger som strävar efter att varje dag ska vara lärorik, kreativ och lustfylld. Här prioriteras leken och den sociala samvaron då vi tänker att barn utvecklas och lär sig i mötet med andra barn och vuxna.


Det kryper!
Just nu har barnen intresserat sig för alla småkryp ute på vår gård och i skogen! Då måste vi ta fram luppar och förstoringsglas och forska lite extra. Bra också att få reda på fakta i våra böcker eller på nätet. Det blir många frågor! En dag började barnen bygga små kojor till alla insekter.
Aug-sep 19


 


 

Kontakta oss:

Telefon 0155-24 10 55

Förskolan I vått och torrt
Runtuna Klockargård
611 93 Nyköping


Maila oss

loading...

Regler för kö och förtur
Vi erbjuder plats för ditt barn i mån av tillgång. Vi har en integrerad barngrupp med barn i flera olika åldrar. Det ser vi som en tillgång. Förskolan har syskonförtur, vi ser gärna gamla familjer välkomna tillbaka även om vi inte har förtur för dem. Istället ser vi till att hålla vår barngrupp integrerad och strävar efter att hålla barnens åldrar jämnt fördelade.Vi har förtur för syskon och förtur på grund av gruppens sammansättning gällande ålder och kön. Förtur även för barn från Nyköpings kommun.
Vi har en passiv kö och en aktiv kö.
I den passiva kön kan man anmäla sitt barn så snart det är fött och man vet ungefär när man vill att barnet ska börja. 
Först till kvarn gäller, dvs anmälningsdatum (inskickad skriftlig anmälan).
(När vi fått in en anmälan återkopplar vi alltid så att vårdnadshavare vet att man står i kö.)

 
Vi tar kontakt ca 4 månader innan önskat placeringsdatum. Om vi inte kan erbjuda plats är det bra att stå i kö hos Nyköpings kommuns förskolor eller andra fristående förskolor parallellt.Välkomna!


OBS!
Terminens studiedagar:

Måndag 21 okt
Måndag 25 nov 


Nyfiken på GDPR och 
förskolans Dataskyddspolicy?
Klicka på "Vår förskola"  här ovan i huvudmenyn. Välj sedan GDPR


 

---------------------------
Välkommen på nästa 
Vardagsgudstjänst


Tisdag 29 nov
Kl.9.30


Runtuna kyrka
Första advent!