Välkommen till den lilla förskolan på landet!

Rönö församling bedriver sedan 2008 en förskola med utomhuspedagogik i äppelträdgården invid Runtuna kyrka ett par mil utanför Nyköping. Förskolan ligger i en bygd som domineras av skogar, ängar och åkermark.

Förskolan I Vått & Torrt vill erbjuda en utmanande, rolig, innehållsrik och trygg miljö för dig och ditt barn. På vår förskola ska barnen mötas av engagerade pedagoger som strävar efter att varje dag ska vara lärorik, kreativ och lustfylld. Här prioriteras leken och den sociala samvaron då vi tänker att barn utvecklas och lär sig i mötet med andra barn och vuxna.

Nu har förskolan precis firat höstfest, en tradition som vi har varje år. På morgonen var trädgården smyckad och under natten hade Gumman höst besökt förskolan och gett oss en korg full med  äpplen och en stor musselsquash. Sedan hade hon skrivit ett brev till oss, vi började fundera över vem Gumman höst egentlgien är och  var hon bor? Kanske i ett slott uppe bland molnen, eller på månen trodde barnen. Tillsammans sjöng vi våra höstsånger och höstpysslade. Löv och kastanjepyssel  som blev till djur och sedan gjorde vi en naturväv tillsammans. Solen sken och vi lekte i löven!

Kontakta oss gärna:
Förskolan I Vått & Torrt

Runtuna Klockargård

611 93 Nyköping

Telefon:0155-241055

Maila oss

Aktuellt:

Studiedag: Onsdag 25 nov
Både förskola och fritids är stängda för fortbildning.
Hårdare restriktioner för att minska smittspridning:

• Nu lämnas och hämtas alla barn utomhus.
  • Vi håller avstånd
  • Endast en vårdnadshavare i taget får gå in i hallen och fixa med kläder.

----------------------------------------------------

Nyfiken på förskolans dataskyddspolicy och GDPR? Klicka på "Vår förskola" här ovan i huvudmenyn. Välj sedan GDPR.
------------------------------------------------

Vill du ha information kring rutiner och riktlinjer med anledning av Coronakrisen?
 Klicka på sjukdomar i huvdmenyn ovan.
OBS! Håll avstånd vid hämtningar/lämningar!
----------------------------------------------------